Mijn kind gaat voor het eerst naar de opvang

Artikel 11 van 11

Mijn kind gaat voor het eerst naar de opvang


Na ongeveer drie maanden (of langer) alleen maar knuffelen met je kindje komt er dan echt die dag. Je kleintje gaat voor het eerst naar de opvang. Je moet weer werken en je kindje zal naar de opvang gaan. Dag continu knuffeltijd, hallo werktijd. Maar waar moet je aan denken als je kindje voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat? Hier een aantal tips om grote stress te voorkomen:
1. Zorg dat er voorafgaand een aantal wendagen zijn, zodat niet alleen het kindje, maar ook jij als ouder kunt wennen.
2. Zorg ervoor bij wendagen dat je in de buurt bent, mocht je kindje toch opgehaald moeten worden. Het kan namelijk zo zijn dat ze je bellen om hem/haar op te halen. Ook de leidsters moeten aan het kindje en zijn/haar ritme wennen.
3. Zorg ervoor dat je alle informatie geeft die de leidsters nodig hebben. Jij bent namelijk al een lange tijd met jou kindje geweest en weet hoe hij/zij is. Dit zorgt ervoor dat jij met een gerust gevoel je kindje achter laat.
4. Geef je borstvoeding? Zorg er op tijd voor dat je kindje went aan de fles.
5. In geval van borstvoeding: Begin dan ook op tijd met het aan leggen van een voorraad gekolfde melk.
6. In geval van flesvoeding: vraag bij je opvang na welke voeding ze geven, zodat je thuis kan starten met dezelfde kunstvoeding. 
7. Zorg ervoor dat de tas/rugzak klaar staat met daarin alle belangrijke spullen. Denk hierbij aan een setje schone kleding, knuffel, eventueel speen en slaapzak, flesje, bij borstvoeding gekolfde melk en als je andere voeding geeft dan het kinderdagverblijf heeft een poedertoren. Het is ideaal om een tas met naam te hebben voor je kindje, zo pakken ze altijd de juiste spullen. 
8. Zorg ervoor dat de naam van je kindje op producten die je meegeeft staat. Dit om te voorkomen dat kindje het verkeerde krijgt of aan heeft. 
9. Zorg dat je een geschreven overdracht krijgt. Hierdoor kun je altijd terug lezen hoeveel je kindje gedronken en geplast heeft en kun jij zien of het goed is gegaan.
10. Houdt er rekening mee dat slaapritme van je kindje anders is dan thuis. Omdat je kindje in een omgeving is met veel andere kinderen kan het zijn dat hij/zij niet slaapt of veel minder slaapt. Er is veel meer geluid en afleiding dan in het eigen kamertje. De eerste weken zullen dus ook heel vermoeiend zijn voor je kindje. 


Om het jou makkelijker te maken hebben wij een aantal mooie producten in de webshop.
Een rugzak met naam bijvoorbeeld, leidsters kunnen makkelijk de rugzak van jouw kindje terugvinden.
Losse strijkapplicaties om de kleding/slaapzak te merken. Ook slaapzakken zijn te koop bij HippeGifts.
Vind je het fijn als je kindje zijn/haar eigen slabber heeft? Deze zijn ook te koop bij ons. 

 

VERZENDEN & BETALEN

  • Verzendtijd 3-7 werkdagen*

  • * niet gepersonaliseerde items worden eerder verzonden

  • Snelle levering mogelijk

  • Op te halen in Zwolle

  • WhatsApp service (06-12432230)

  • NL: €3,00 / €4,90 / €6,95

  • Gratis verzenden:

    • vanaf €100,- (NL)

    • vanaf €125,- (BE)

  • Veilig betalen via iDEAL, Bancontact, Creditcard, Apple Pay

Klantbeoordelingen

WEBWINKELKEURWIDGET

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Hippe Gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Vanaf donderdag 2 mei t/m zaterdag 11 mei worden bestellingen niet gemaakt én niet verzonden. Je kunt nog wel je bestelling plaatsen, maar deze wordt vanaf zondag 12 mei, op volgorde van binnenkomst weer verwerkt. Je ontvangt je bestelling dus iets later dan dat je van ons gewend bent. Bestellingen t/m woensdag 1 mei worden nog gemaakt én verzonden, daarna weer vanaf zondag 12 mei.